tisdag 14 augusti 2007

Semester och frihet

Vad är det som gör att det är så jobbigt att komma hem från semestern? För egentligen så älskar vi ju vårt hus, vår trädgård, våra vänner och vårt liv härhemma. Jag funderade på det när vi kom hem från Gotland och alla tre var lite upp-och-ner i humöret. Det är friheten helt enkelt. Den där friheten man känner på semester när inte MÅSTEn hägrar runt hörnet. Lilltjejen kan vara uppe sent, äta godis och glass - alla regler är också på semester liksom :)

Kanske är det också för att man då blir sammansvetsade och tillbringar dygnet runt tillsammans? För vi har verkligen tagit tillvara på de två ynka veckor det blev. Först hälsade vi på en god vän som köpt hus i Stavsjö. Det var jättefint och mysigt. Hon passade verkligen in i sitt nya hem.

Sedan var vi i tre dagar hos goda vänner i Linköping. Det blev mycket lek, prat och skratt. Det enda dåliga jag har att säga om den familjen är att de bor i Linköping istället för i vår stad! Dumt! Men jag ska nog locka hit dem snart igen :)

Det var så mysigt när deras kille och våran tjej stod i mörkret och viskade bus tillvarandra. Sen kom de och kittlade mammorna och skrämde papporna.

På älskade Gotland hann vi njuta av Sudersand och Fårö 3 dagar. Vi gjorde smycken, bröd och deltog i medeltida bröllop i Vikingabyn. I Roma Kungsgård blev lillflickan krönt till prinsessa. Självklart blev det flera dagar med guldvaskning, karuseller och Pippi på kneippbyn.

På öppningsdagen av medeltidsveckan gick vi längs strandpromenaden liksom tusentals andra och plötsligt stod en god vän ansikte mot ansikte med oss. Vi blev jätteglada och tillbringade kvällen i hans sällskap. Gladast var nog dottern :) Han är en stor idol för henne.

Lite medeltidsvecka hann vi med, fast inte lika mycket som förra året. Men vi hade våra klänningar och suktade efter andra klänningar som hängde på marknaden.

En liten panikutflykt hann vi också med. Jag fick nys om en skrivartävling där man kunde vinna pengar...viklet vi ä ri desperat behov av. Så vi ruschade in till Visby och bibblan. Där satt jag och skrev medan en liten unge sprang och röck i papper, drog ut sladdar m.m. Mamman struntade fullkomligt i honom. Inte lätt för en 3-åring att sitta och titta på i en timma!

Bibliotikarien tappade bort min utskrift och mitt dokument försvann i datorn. Lite annat spännande hände innan jag slutligen stod med utskriften i handen kl 17.15. Puh! Då visade det sig att alla brevlådor i Visby tömmer kl 17. Så då var det ilfart till postterminalen. Efteråt sa dottern - Du ska väl inte jobba imorgon mamma?

Nu har jag skickat bidrag till två skrivtävlingar i mitt liv och båda gångerna var det dramatik innan. nu tar jag nog paus från det och nöjer mig med sista krönikorna och bloggen.

Ni som läser min blogg, snälla gör ett litet avtryck med en kommentar. Det är så roligt med respons! Ha det gott!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar också semester och frihet!

Anonym sa...

Borta bra, men hemma bäst! Har haft en underbar vecka i Bulgarien.
När får du veta att du vunnit skrivartävlingen i Visby? Svt börjar sända 8 nov. Nu är det TVÅ bidrag som jag är så nyfiken på. Glöm inte att lägga in dom när du får. Varför så hemligt...
Kram

Anonym sa...

Låter som du haft det underbart. Lite äventyr sätter sprätt på vardagen, även på semestern.

Lycka till med dina skriverier, man behöver ju bara läsa din blogg för att veta att du är bra på det här ;)

Anonym sa...

Vi får väl se om det går idag då. Din förra blogg ville inte ta emot min kommentar. Jag ville bara skriva att det var jättekul att se er och det ska bli kul att ses snart igen på den stora tilldragelsen.

Anonym sa...

Hittade äntligen tillbaka hit. Slaravde bort adressen pga datorbyte, men nu hittade jag den i Sigges blogg.
Rörigt värre här flyttar om enn vecka.